גבינה, עקב צבעה הלבן, כמו גם המים המסמלים את התורה והם שקופים וטהורים, הינם חלק מסממני חג השבועות שבהתאם, ידוע בעיקר עקב יום המים והמאכלים החלביים המוגשים בערב החג ולאורך החג גם. בין מאכלים אלו כמבן ישנם לא פעם אף ספגטי ופסטות, הכוללים רטבים שמנתיים בין שאר רכיבי המאכל. רכיבים, שיש אנשים שצריכים לצמצמם עד כדי להימנע מהם, מסיבות שונות ומגוונות בהתאם לכל מצב

אלו בינינו, הרגישים ללקטוז או לגלוטן וגם מי שמסיבות אחרות נמנע ממוצרים המכילים רכיבים אלו, יכול בימינו אלו המבורכים בחידושים טכנולוגיים, לפנות לכיוונם של לא מעט מוצרים איכותיים וטעימים אחרים, כתחליף נאות. כך שבעצם, ניתן לחגוג את שבועות עם שלל המאכלים האהובים עלינו ועדיין לענות על צרכיהם של הרגישים או הנמנעים:מפסטה למשל, שיכולה להביא לכאב בטן של ממש למי שרגיש לקמח.

כאבי בטן, שלשול, גזים, נפיחות וכו הם רק חלק מהרשימה של הסמפטומים שחשים אלו הסובלים מרגישות ללקטוז ושותים חלב או מוצריו.  התופעה מתבטאת בחוסר יכולת לעכל או לפרק את הלקטוז - שהוא הסוכר שבחלב. בהתאם, גם בכל הקשור ללחם ו/או קמח, למי שמכיר את המצב. ועדיין, למי שאינו רגיש ורק נוקט בכך מסיבות של שמירה על בריאות או מטעמים אחרים, כן מומלץ לטעום קצת בשביל המסורת והחג. אוכלים, כשמותר

שיהיה המשך מבורך